Salgs- og leveringsbetingelser

1. Generelt

Nedenstående betingelser er gældende pr. 15. oktober 2024 for alle ordrer, leverancer og ydelser leveret af PE Company A/S – med mindre anden skriftlig aftale foreligger.

2. Tilbud

Tilbud gives uden forbindende og omfatter alene de ydelser, der er specificeret i det enkelte tilbud. Tilbud baseres udelukkende på de projektoplysninger, som PE Company A/S er bekendt med på dagen, hvorpå tilbuddet er givet.

Ved senere fremkomne oplysninger om projektet forbeholder PE Company A/S sig retten til at revidere tilbuddet, hvilket kan føre til en prisændring jr. pkt. 3.

Alle tilbud afgivet af PE Company A/S har en vedståelsesfrist på 30 dage fra tilbudsdato, medmindre andet er anført i tilbuddet.

3. Pris

Alle priser angives i danske kroner og er ekskl. moms, fragt, told, skat og andre statslige afgifter – medmindre andet er anført i den fremsendte ordrebekræftelse.

Såfremt prisen undtagelsesvist er anført i anden valuta, bliver vekselkursen fastlåst på tilbudsdatoen.

En aftalt entreprisesum er gældende i 12 måneder, fra aftalen er indgået. Entreprisesummen vil efter fastprisperioden blive indeksreguleret i overensstemmelse med nettoprisindekset med fastprisperioden som basisindeks.

Kunden betaler timetakst fra montørerne forlader firmaadressen, og indtil de er retur på firmaadressen igen.

I forbindelse med ydelser i ind- og udland, der kræver overnatning eller diæter udover det sædvanlige samt transport til og fra arbejdsstedet, faktureres kunden for dette. Derudover faktureres kunden særlig timetakts for udstationering af medarbejder ved ydelser uden for Danmarks grænser.

I tillæg til de anførte priser forbeholder PE Company A/S sig retten til at pålægge renter jf. pkt. 4 samt omkostninger og eventuelle gebyrer i henhold til transport jf. pkt. 5.

PE Company A/S forbeholder sig til enhver tid retten til at ændre prisen, såfremt der inden levering pålægges PE Company A/S nye eller forhøjede omkostninger som følge af blandt andet ændringer i afgifter, toldsatser, skatter, valutakurser, lovændringer, råvarepriser, force majeure eller transportomkostninger.

4. Betaling

Betaling skal ske senest netto 14 dage fra fakturadato medmindre andet er anført i fakturaen.

PE Company A/S forbeholder sig retten til at sende aconto regninger.

Ved forsinket betaling påregnes morarente på 2 % pr. påbegyndt måned fra forfaldsdatoen.

Leverede varer samt maskiner vil først overgå til køber, når den fulde købesum er betalt, indtil da vil PE Company A/S have ejendomsretten.

Tilbageholdelse af betaling på grund af eventuelle modkrav kan ikke finde sted, hvis PE Company A/S ikke har anerkendt modkravet.

5. Levering

Leveringsomkostninger faktureres i henhold til den valgte leveringsmetode – priser fra 1.500 kr. medmindre andet er aftalt.

Angivne leveringstider er vejledende og fastsat af PE Company A/S ud fra de gældende forhold på tilbudsdatoen og/eller datoen for aftalen.

En udskydelse af leveringstiden på op til 14 arbejdsdage betragtes til enhver tid som rettidig levering. Dermed har kunden ikke ret til beføjelser over for PE Company A/S.

Leveringssted vil standard være kundens adresse, medmindre andet er aftalt og opgivet i ordrebekræftelsen.

Levering af materialer forudsætter, at aflæsningsstedet er frit tilgængelig og farbar vej. Hvis dette ikke er tilfældet, og dermed forsager ventetid sker denne for kundens regning. 

6. Forsinkelse

Ved eventuelle forsinkelser, der skyldes kundes forhold, forbeholder PE Company A/S sig retten til at forlænge fristen for levering af materialer eller udførelse af arbejde i et rimeligt omfang.

PE Company A/S tager forbehold for forsinkelser, der skyldes mangel af materialeleverancer, dårlige vejrforhold, strejke, lock out, pandemier, force majeure og andre begivenheder, som PE Company A/S ikke har kontrol over. Ved sådanne tilfælde forbeholder PE Company A/S sig retten til at udskyde leveringstiden eller færdiggørelsestidspunket.

7. Mangler og reklamation

Alle ordrer udføres i henhold til kundens tegninger, beskrivelse og projektmateriale. Kunden er ansvarlig for, at det udleverede er tilstrækkeligt og uden fejl og mangler samt tilstrækkeligt til at løfte den pågældende opgave.

Køber er til enhver tid forpligtet til at sikre sig, at en leverance er uden fejl og/eller mangler ved modtagelse.

Mangler skal informeres til PE Company A/S inden 14 dage efter afleveringsdatoen. Ved fagentrepriser skal eventuelle krav mod PE Company A/S, som følge af mangler fremsættes senest 14 dage efter afleveringsdato.

I tilfælde af at kunden selv leverer materialer, hvorved PE Company A/S blot udlejer mandskab, vil disse være underlagt kundens instruktionsbeføjelser, og PE Company A/S vil dermed ikke være ansvarlige for eventuelle fejl og mangler.  Udgift til bortskaffelse af affald i forbindelse med disse leverede varer afholdes af kunden, hvis det ønskes udført af PE Company A/S.

Reklamationer skal ske inden 5 dage fra varens modtagelse. Såfremt en fejl og/eller mangel er påvist, forbeholder PE Company A/S sig ret til enten at foretage en ny levering, udbedre manglen, yde kunden et forholdsmæssigt afslag i prisen eller kreditere køber for de mangelfulde varer.

Kunden må ikke selv udføre reparation uden forudgående aftale med PE Company A/S, i tilfælde af dette frafalder reklamationsretten.

Enhver mangel på en ordre kan ikke udføres af tredje part uden accept af PE Company A/S. I tilfælde af dette frafalder retten til at rejse krav mod PE Company A/S på det pågældende arbejde.

Produktanvisninger skal overholdes, hvis dette ikke er tilfældet, frafalder ansvaret fra PE Company A/S.

8. Returnering

Efter aftale med PE Company A/S kan varer returneres, så længe de er i ubeskadiget og salgsklar stand.

Returnering skal ske senest 90 dage efter levering. Fragtomkostninger betales af kunden, og et returneringsgebyr på 40% af varens pris modregnes.  

Specielle varer, der er købt hjem til en bestemt kunde, eller en vare, der er specialfremstillet til en kunde, tegninger eller lignende tages ikke retur.

9. Produktansvar

PE Company A/S er ansvarlige i henhold til bestemmelserne i produktansvarsloven eller dansk rets erstatningsregler om produktansvar.

PE Company A/S er ikke ansvarlig for driftstab, avancetab eller andet indirekte tab. PE Companys A/S’ produktansvar kan aldrig overstige beløbet i PE Company A/S’ professionelle ansvarsforsikring inkl. renter og omkostninger pr. skade.